Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Plastisch chirurg behaalt gerenommeerd examen

 

Sjoerd Kamminga, plastisch chirurg in Meander Medisch Centrum en gespecialiseerd in hand- en polschirurgie, heeft afgelopen juni het diploma van de FESSH, de Europese beroepsorganisatie van hand- en polschirurgen, behaald.

Dit diploma betekent een erkenning van zijn vakmanschap op Europees niveau. Binnen Europa is dit het hoogst haalbare examen.

Dr. Kamminga vertelt: ,,Voordat je kan deelnemen aan het examen moet je aantoonbare ervaring hebben binnen de hand- en polschirurgie. Het examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Het mondelinge examen vond afgelopen juni plaats in Londen, in het prachtige Royal College of Surgeons of England. Jaarlijks behalen slechts een handvol Nederlandse chirurgen dit diploma. Dit jaar namen er vier Nederlanders deel aan het examen en ik ben één van de twee Nederlandse deelnemers die het examen gehaald heeft. In 2016 is mijn collega Eline van Amerongen ook geslaagd voor dit examen. Dat betekent dat in Meander twee plastisch chirurgen dit certificaat op zak hebben. Daarmee onderscheidt Meander zich van andere ziekenhuizen en dit is iets om bijzonder trots op te zijn.”

Alles in huis

In Meander Medisch Centrum kunnen patiënten kunnen bij de afdeling Plastische chirurgie gemakkelijk en snel terecht met hand- en polsklachten. Dr. Kamminga vertelt: ,,Het grote voordeel van de plastische chirurgie in Meander, ten opzichte van bijvoorbeeld een zelfstandig behandelcentrum, is dat wij alles in huis hebben. Patiënten kunnen hier terecht voor een diagnose én, indien nodig, ook in Meander geopereerd worden. Daarnaast bieden we de beste zorg bij complexe hand- en polsproblemen. Dat doen we door samen te werken met verschillende specialisten, zoals neurologen, revalidatieartsen en trauma- of orthopedisch chirurgen. In het ziekenhuis en in de regio is er goed contact met handtherapeuten en huisartsen. In Meander staan we dus klaar met multidisciplinaire hand- en polszorg én hebben we alles onder één dak.”