Deel dit artikel op social platform

Politie aanwezig bij conflict over bijthonden

 

De politie werd gisteren omstreeks 18.00 uur met spoed opgeroepen naar de Bachlaan. Buurtbewoners hadden een conflict met elkaar gehad.

Er waren twee politievoertuigen aanwezig en agenten hebben met meerdere personen gepraat. Er werd bij woningen aangebeld om verhaal te halen.

Eerder deze maand heeft op dezelfde locatie een bijtincident met honden plaatsgevonden. Dit was dan ook de aanleiding van het conflict. De honden Timo en Caillin weren gebeten door drie honden, die aanwezig waren bij een buurtbewoner. Caillin was op slag dood en Timo overleed later aan zijn verwondingen. Eén van de bijtende honden zou al vaker voor incidenten in de buurt hebben gezorgd, volgens andere buurtbewoners.

Een voorbijkomende buurtbewoner vertelde gisteravond dat hij zich zorgen maakt over de situatie in de wijk. Mede, omdat om de hoek ook een schoolgebouw en gastouderopvang is. Eén van de betrokken honden is nog steeds aanwezig in de straat. Buurtbewoners geven aan dat ze een oplossing zouden willen zien. Er is een petitie gestart om de honden weg te krijgen uit de buurt, dit heeft tot nu toe 114 handtekeningen opgeleverd.

Het conflict van gisteren betrok een buurtbewoner die een middelvinger opstak, waarbij er vervolgens gedreigd werd met een mes door de tegenpartij. Daarna zijn de buurtbewoners naar huis gegaan en werd de politie gebeld. Agenten hebben een persoon meegenomen. De man werd zonder handboeien meegenomen door de politie en hij verzette zich niet. De politie was vanmorgen weer aanwezig om de hele zaak in kaart te brengen.

Update:

De man, die werd meegenomen door de politie, is weer thuis.