Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Politie plakt posters bij bushalte in verband met zaak-Rafal

De politie is nog steeds op zoek naar informatie over de dood van Rafal, een 40-jarige Poolse man uit Bunschoten-Spakenburg. Vorige week heeft de politie bekendgemaakt dat Rafal op dinsdag 31 oktober onwel werd.

Zijn toestand was zorgelijk en verslechterde snel. Hij werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen en overleed op vrijdag 3 november. Het vermoeden bestaat dat hij de verwondingen heeft opgelopen in de periode van zaterdag 28 oktober tot en met 31 oktober. Voor zover bekend fietste Rafal op zaterdagavond 28 oktober vanaf de Oude Bocht via de Groen van Prinsterersingel naar het Jan Schoutenplantsoen. Later die avond volgde hij deze route omgekeerd, maar dan lopend. De politie onderzoekt de exacte doodsoorzaak, waarbij een misdrijf op dit moment niet wordt uitgesloten.

Agenten hebben opnieuw een poging gedaan om meer informatie te verkrijgen. Bij de bushalte aan de Broerswetering zijn twee posters opgehangen met de oproep om informatie te delen. Dit betreft de bushalte die dichtbij de Oude Bocht ligt. De poster is voorzien van een foto van Rafal en is ook in het Pools opgesteld. Meerdere mensen die bij de bushalte wachten, waaronder ook Poolse inwoners, hebben de poster al gelezen. Voor zover bekend hangt de poster alleen bij de bushalte aan de Broerswetering.

Mensen die informatie hebben over de toedracht van het letsel, camerabeelden bezitten, of andere relevante informatie hebben voor het onderzoek, kunnen dit melden bij de politie. Het is ook mogelijk om anoniem een tip door te geven via Meld Misdaad Anoniem.