Deel dit artikel op social platform

Project ‘Kies je sport’ van start

De Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) is in samenwerking met verschillende sportaanbieders uit de gemeente Bunschoten het project ‘Kies je sport’ gestart. Dit project biedt kinderen de mogelijkheid om bij verschillende sportaanbieders te komen sporten, zodat zij een beeld krijgen van hoe een training eruit ziet en of ze de sport leuk vinden.

Er is een boekje uitgegeven met een overzicht van alle deelnemende sportaanbieders. Deze week worden de boekjes verspreid op alle basisscholen en een aantal openbare locaties in de gemeente Bunschoten, waaronder het kantoor van de Boei.

Van maart tot en met mei organiseren de sportverenigingen en sportclubs proeftrainingen, waar kinderen zich voor kunnen inschrijven om kennis te maken met de sport. Aan deze proeftrainingen zijn geen kosten verbonden.

Er zijn twaalf verschillende sporten die geprobeerd kunnen worden, namelijk basketbal, volleybal, turnen, fitness, kickboksen, voetbal, rugby, handbal, zeilen, badminton, judo en kick n box. Het boekje bevat ook informatie over het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.