Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Provincie Utrecht wil nog meer agrariërs ondersteunen met plattelandscoach

De provincie Utrecht wil de komende jaren nog meer agrariërs ondersteunen met een plattelandscoach. De inzet van plattelandscoaches bleek het afgelopen jaar zo succesvol dat Gedeputeerde Staten het project tot mei 2026 willen verlengen.

Agrariërs en erfeigenaren staan in deze tijd voor veel onzekerheden en keuzes. Ontwikkelingen in en buiten de sector zijn van invloed op de bedrijfsvoering en op de toekomst. Met het aanbieden van een onafhankelijke plattelandscoach ondersteunt de provincie Utrecht agrariërs bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf of erf. De plattelandscoach kan begeleiding bieden en meedenken over keuzes die bij de ondernemer passen.

Keukentafelgesprekken

Een plattelandscoach begeleidt boeren en erfeigenaren met persoonlijke ‘keukentafelgesprekken’. Erfeigenaren zijn mensen die wonen in een (vaak) voormalige boerderij. De coach ondersteunt bij vragen die er zijn rondom het bedrijf en het erf. Het gaat onder meer om begeleiding bij het starten met kringloop- of natuurinclusieve landbouw. Ook kan de coach helpen bij vraagstukken rondom klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire landbouw.

Aanmelden

Aanmelden voor het project met de plattelandscoaches, kan door het formulier op Lami.nl in te vullen