Deel dit artikel op social platform

Reacties op de overtoom zijn niet mals: ‘Wat een geldverspilling’

De werkzaamheden aan de zelfbedieningsovertoom zijn bijna afgerond. Deze overtoom is een alternatief voor een sluis. Deze uitvinding verbindt straks de wijken Vathorst en Rengerswetering met het Randmeer. Bootjes worden via een mechanisme van de ene naar de andere kant van de Oostdijk gebracht. Het is de eerste zelfbedieningsovertoom van Nederland en is geschikt voor kleine elektrisch aangedreven boten en sloepen.

De meningen over de overtoom zijn niet mals. Enig commentaar verspreid zich dan ook over het internet. Zodra het op Facebook over de overtoom gaat, gaan dorpsgenoten los in de reacties.

,,Wat een geldverspilling”, begint Cuinera Beekhuis. ,,Ben ik helemaal met je eens”, beaamt Martin van Bonzel. ,,Ik hoop dat de overtoom al die bootjes aankan, die overgezet willen worden”, vraag Wilfred Heinen zichzelf af.

‘De bruggen hadden beter vervangen kunnen worden’

Ook Richard van de Mheen vindt er wat van: ,,Een duur project dat nergens op slaat. Doorvoer was beter geweest, ook voor het onderwater leven.” ,,Van dat geld hadden alle bruggen vervangen kunnen worden”, reageert Reinnier Hartog, duidend op de vervallen bruggen in het dorp. En ook Elly Muijs deelt deze mening. ,,Geldverspilling zeker. Je had beter eerst de bruggetjes kunnen vernieuwen.” ,,Zeker! Of nieuwe trottoirs die vreselijk gevaarlijk zijn”, merkt Maria Hopman op.

‘Een duur project wat nergens op slaat’

Lees nog meer reacties in de krant van vandaag. Ook te downloaden in de app, exclusief voor abonnees!