Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Rijksmuseum populairste Instagram hotspot

 

Tijdens de Spakenburgse Dagen en op ander dagen worden door toeristen vele foto’s gemaak van de historische botterwerf. Spakenburg behoort echter nog noet tot populairste Instagram hotspots van Nederland.

Het Rijksmuseum is de meest populaire Instagram hotspot van Nederland. De hashtag Rijksmuseum werd al ruim 478.000 keer gebruikt en de plaatstag ruim 621.000 keer. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders.

Na het Rijksmuseum is de Efteling het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het pretpark in het Brabantse Kaatsheuvel werd met #efteling meer dan 622.000 keer genoemd. De plaatstag wordt met 247.000 plaatsingen een stuk minder gebruikt. De top-drie wordt gecompleteerd door de Amsterdamse grachten. De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags en plaats tags op Instagram.

De populaire dorpjes Valkenburg, Giethoorn & Zaanse Schans zijn ook favoriet op Instagram. Zo werden van Giethoorn, het Venetië van Nederland, al bijna 200.000 kiekjes geplaatst. Zaanse Schans is nog populairder: al bijna 300.000 foto’s werden er op die locatie geschoten en vervolgens geplaatst.

Texel is op Instagram veruit het meest populaire Waddeneiland van ons land. Terschelling volgt Texel op ruime afstand. Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog maken het rijtje Waddeneilanden af. Texel werd op Instagram ruim 864.000 keer vastgelegd. Ter vergelijking: Schiermonnikoog is met 192.000 een stuk minder populair onder de Instagrammers.