Deel dit artikel op social platform

Riool krijgt kunststof kous

 

Donderdag 17 november wordt de kunststof kous aangebracht in het riool bij de Zuidwenk.

De werkzaamheden starten vroeg in de ochtend. Door deze werkzaamheden is het kruispunt Zuidwenk-Oostsingel afgesloten tot en met vrijdag 18 november. Het verkeer wordt omgeleid

Een deel van de hoofdriolering bij de Zuidwenk wordt momenteel gerenoveerd. Ook het riool bij de kruisingen Zuidwenk-Kerkstraat en Molenstraat-Talmastraat wordt hierbij meegenomen.

De riolering in deze straten ligt op meer dan drie meter diepte. Het vervangen hiervan is complex en brengt risico’s met zich mee. Daarom is ervoor gekozen om het riool te renoveren door het aanbrengen van een kunststof kous. Zo’n kous wordt via de inspectieputten in de straat aangebracht. Het voordeel hiervan is dat er niet gegraven hoeft te worden en de overlast dus minder groot is. Vervolgens kan het riool weer 60 jaar mee.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf de kruising Molenstraat-Talmastraat tot en met de kruising Zuidwenk-Oostsingel. De werkzaamheden brengen verkeersoverlast met zich mee. In een aantal straten wordt namelijk een halve rijbaan afgesloten. Ook wordt de Zuidwenk afgesloten tussen de Kerkstraat en de Schouw. Op drukke plekken worden verkeersregelaars ingezet.