Deel dit artikel op social platform

Rondje Eem levert zeker vijf kuub afval op

Zo’n negentig vrijwilligers hebben zaterdag 4 juni tijdens de internationale End Plastic Soup dag rivier de Eem onder handen genomen.

Voor dit initiatief van Rotaryclub Baarn-Soest gaf Mark Röell, burgemeester van Baarn, het symbolische startschot door zelf het water op te gaan en plastic op te ruimen.

Een plastic tafelkleed, een afgedankte plastic tuinstoel, piepschuim, veel, héél veel blikjes en lege wijnflessen. Stukken afvalhout, metaal, een EHBO-deken, stroomdraad, tennisballen. Wat de deelnemers verder tegenkwamen? Grote stukken landbouwplastic, snoepverpakking, koffiebekers, tiewraps en ondefinieerbare kleine stukjes plastic worden vaak genoemd. Ze vonden over het algemeen minder mondkapjes dan vorig jaar.

Het initiatief van Rotaryclub Baarn-Soest voor een schone Eem leverde volgens een eerste indicatie zeker vijf kuub afval op. Voorzitter Theo van ‘t Klooster: ,,We zijn geraakt door de inzet van zoveel vrijwilligers. Zo’n actie als die van vandaag draagt bij aan het bewustzijn. Daar is het ons ook om te doen. Afval hoort niet thuis in zo’n prachtig natuurgebied.”