Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Scholieren binden de schaatsen weer onder

De komende week gaat het inmiddels traditionele schoolschaatsen voor de basisscholen weer beginnen. En dat is best uniek te noemen, omdat in onze directe omgeving het opnieuw niet mogelijk blijkt een flinke ijsbaan te realiseren.

Na vanaf 2005 een aantal jaren in Amersfoort te hebben geschaatst, gaan de hoogste groepen van alle plaatselijke scholen daarom wederom naar de prachtige grote overdekte kunstijsbaan in Nederhorst den Berg, en dat nu al voor de elfde keer! ‘Nederhorst on ice’ is een initiatief van de ijsclub aldaar en naast de mogelijkheid voor de scholen, organiseert men ook tal van andere afwisselende ijsactiviteiten.

De schoolschaatscommissie, bestaande uit drie leerkrachten onder leiding van hoofdorganisator/-coördinator Gert van Dijk, oud-onderwijzer, is in zijn nopjes dat de scholen ook nu weer direct heel enthousiast reageerden op de uitnodiging deel te nemen aan dit evenement.

Verspreid over maandag 27 en donderdag 30 november en over 6 en 7 december binden onze kids de ijzers weer onder voor anderhalf uur schaatsplezier!

Wie geen kunstschaatsen heeft, kan ze ter plekke lenen. Eigen handschoenen zijn verplicht. En om deze winterse gebeurtenis extra luister bij te zetten wordt in de sfeervolle Stube chocolademelk geschonken.

Volgens een strak schema zorgt een ruime touringcar met negentig zitplaatsen in een tijdsbestek van drie kwartier voor het vervoer van de kinderen, samen met hun meester/juf. Ook is er weer een aantal begeleiders voor de bus bereid gevonden om alles in goede banen te leiden.

Deze sportieve activiteit wordt, naast een eigen bijdrage van de scholen, wederom mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Heinen & Hopman die de volledige kosten van de bus voor zijn rekening neemt.