Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Schoolsportdag-voorzitter Dirk-Jan de Graaf roept op tot positief coachen

 

In Bunschoten kijken ze reikhalzend uit naar de 41ste editie van de Meerwaerde Schoolsportdag, die plaatsvindt op vrijdag 26 mei. Het belooft opnieuw een feestelijke dag te worden waar jong en oud van kunnen genieten. We spraken met Dirk-Jan de Graaf, de voorzitter van de Meerwaerde Schoolsportdag, om meer te weten te komen over dit geweldige evenement.

Kun je ons wat meer vertellen over de Meerwaerde Schoolsportdag en wat er dit jaar te verwachten valt?

,,Natuurlijk! Deze dag is een jaarlijks hoogtepunt voor alle basisschoolleerlingen in Bunschoten. Het is een dag vol sport en plezier waarbij alle kinderen de kans krijgen om samen te strijden en hun sportieve vaardigheden te tonen. Het programma is eigenlijk al jaren vergelijkbaar, vooral omdat het voor iedereen wat bevat. Het ochtendprogramma bestaat uit een spelcircuit voor iedere jaargroep vanaf groep 3. Hierin strijden de verschillende jaargroepen tegen elkaar om gezamenlijk de meeste punten te behalen. In het middagprogramma is er meer ruimte voor teamsporten en competitie zoals voetbal, touchrugby, lijnbal en matbal. Ook hier wordt er per jaargroep gestreden voor de prijzen en ondanks de competitie blijft het belangrijkste dat de kinderen plezier hebben en lekker met elkaar sporten.”

Wat zijn de tijden van het evenement en is er iets bijzonders dat we niet mogen missen?

,,Het ochtendprogramma begint om 8.45 uur en eindigt om 11.40 uur. Daarna hebben we om 12.20 uur de altijd spannende estafette. Het middagprogramma start om 12.45 uur. Ik raad iedereen aan om het hele toernooi bij te wonen, maar als ik iets specifieks zou moeten noemen, dan is de nieuwste sport, touch rugby, zeker de moeite waard om te zien. Het is een spannende en dynamische sport die veel enthousiasme opwekt bij zowel spelers als toeschouwers.”

We hebben gehoord dat het middagtoernooi digitaal te volgen is via de app Tournify. Kun je daar wat meer over vertellen?

,,Zeker! We hebben ervoor gezorgd dat het hele middagtoernooi digitaal te volgen is via de app van Tournify. Daarin staan alle wedstrijden voor voetbal, matbal, lijnbal en touch rugby vermeld. Om toegang te krijgen, kunnen geïnteresseerden naar www.deschoolsportdag.nl gaan en op de link klikken of de app van Tournify in hun favoriete app-store downloaden, zoekterm: Schoolsportdag 2023. Het grote voordeel is dat op deze manier ouders, familieleden en vrienden van de deelnemers de spannende wedstrijden kunnen volgen, zelfs als ze niet fysiek aanwezig kunnen zijn.”

Het is geweldig om te horen dat er zoveel enthousiasme is rondom de Meerwaerde Schoolsportdag. Is er nog iets wat je zou willen benadrukken?

,,Absoluut! Ik wil graag een speciale dank betuigen aan alle vrijwilligers die dit jaar weer helpen bij de spelletjes in het ochtendcircuit. Zonder hen zouden we dit evenement niet kunnen organiseren. Het wordt echter steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden, dus ik wil iedereen oproepen om na te denken over hoe we dit ook in de toekomst kunnen blijven doen en dus eigenlijk tijd vrij te maken voor de editie van volgend jaar. Deze is op vrijdag 24 mei 2024. Ook het vinden van scheidsrechters en begeleiders voor het middagprogramma is een uitdaging. We merken helaas dat er soms ongewenst gedrag is langs de zijlijn. Daarom roep ik iedereen op om positief te coachen en elkaar aan te spreken wanneer dit gedrag zich voordoet. Laten we ervan uitgaan dat iedereen die een bijdrage levert aan de Schoolsportdag dit doet vanuit een positieve gedachte en laten we er samen een mooie sportdag van maken voor zowel groot als klein.”

Tot slot, zijn er nog speciale bedankjes die je wilt uitspreken?

,,Ik wil graag de vrijwilligers van RugbyClub Spakenburg en VV Eemdijk extra bedanken voor hun hulp, inzet en meedenken op de dag zelf en tijdens de voorbereidingen. Zij staan ieder jaar weer voor ons klaar en helpen zeker mee om de Schoolsportdag tot een succes te maken. Ook willen we al onze sponsoren bedanken, hoewel het teveel zijn om op te noemen. Ze worden vermeld in de app, op de website en we proberen ze een plekje te geven in onze uitingen. Ze doen dit niet voor de erkenning, maar ze zetten zich in voor de kinderen, en daar willen we hen graag voor bedanken. Daarnaast willen we speciale vermeldingen geven aan Freewear, die de nieuwe polo’s van de vertegenwoordigers en het bestuur hebben gesponsord, en schildersbedrijf van de Mheen, die ervoor zorgt dat er ‘s ochtends koffie en thee geschonken kan worden. En niet te vergeten, de hoofdsponsor Meerwaerde die financieel bijdraagt en ons ook dit jaar weer ondersteunt met investeringen.”