Deel dit artikel op social platform

Scratch Messiah trekt enthousiaste gastzangers

 

Inmiddels zijn de repetities voor de Scratch Messiah bij Concertkoor Hosanna in volle gang.

Komende zaterdag zal deze sing along Messiah plaats vinden in de Noorderkerk. Dan zal het koor met gastzangers overdag hoogtepunten van de Messiah instuderen. Om deze ‘s avonds met een ensemble en solist als concert uit te voeren.

Meerstemmig zingen gaat niet vanzelf. Dat vraagt enige voorbereiding en studie. Afgelopen drie dinsdagen heeft Hosanna haar repetitie daarom opengesteld voor gastzangers, die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met deze vorm van koorzingen. Ruim vijftien mensen hebben zich aangemeld. De één meer ervaren dan de ander. Maar allemaal mensen die de uitdaging zien om een klassiek meesterwerk mee te zingen.

Voor degenen die de Messiah eerder hebben gezongen is het vooral ophalen van eerdere ervaring. Voor mensen die er voor ‘t eerst kennis mee maken gaat er een nieuwe wereld open. Bij de eerste noten lijkt het moeilijk te volgen, maar na wat herhaling zingt men zo mee met de stemgroep waar men in staat. ,,Wanneer je iets mist, geen probleem! Het positieve is dat je dan nog met sprongen vooruit kan”, aldus Rob Meijer, dirigent van Hosanna. Dit is ook de visie van Rob. ,,Zingen is lef hebben. Het is vooral belangrijk dat je er plezier in hebt. Dat straal je ook uit met elkaar.” Het koor kent de Messiah goed en neemt gasten zo mee op sleeptouw. Naast de bekende koorwerken, zal Petra Stoute, sopraansolist, enkele bekende aria’s voor haar rekening nemen. Wilt u nog meezingen? U kunt tot zaterdagochtend 11 u aanmelden via de site of rechtstreeks bij de kerk.

Het concert van de Scratch Messiah is zaterdag 17-9 om 19.30 uur in de Noorderkerk. Kaarten zijn voor 5,- beschikbaar op www.kc-hosanna.nl of ‘s avonds en overdag bij de hoofdingang. De zaal is open vanaf 19.00 uur

Overdag is de repetitie opengesteld voor bezoekers van de Kunstroute. Via de hoofdingang kunt u even rust nemen om van deze muzikale kunst te genieten, om vervolgens uw kunstroute te vervolgen.