Deel dit artikel op social platform

SGP Utrecht doet Eemdijk aan met Tour de Boer

 

De SGP-fractie in de provincie Utrecht is begonnen aan een Tour de Boer door heel de provincie. De vijfde avond van deze tour is dinsdag 15 november in Zorgboerderij De Veldmuis in Eemdijk. De avond wordt mede georganiseerd door de lokale SGP-afdeling van Bunschoten.

Tijdens de avond zullen Theo Schaap (agrariër in Bunschoten en voorzitter van SGP Bunschoten), Wim van de Geest (landbouwadviseur), Bert-Jan Ruijssen (lid van het Europees Parlement voor de SGP) en Bertrick van den Dikkenberg (SGP-Statenlid) het woord voeren. Ook Jan-Bert Heinen (fractievoorzitter in Bunschoten) houdt een pitch. Er is daarnaast vooral veel ruimte voor input vanuit de aanwezige agrariërs, voor vragen en voor discussie.

De bijeenkomst is de vijfde avond in een serie van negen door heel de provincie Utrecht. Statenlid Bertrick van den Dikkenberg gaat onder de noemer van Tour de Boer naar alle hoeken van de provincie om te luisteren naar boeren en te vertellen waar de SGP zich de afgelopen periode voor heeft ingezet en welk perspectief de fractie ziet voor de agrarische sector.

Van den Dikkenberg: ,,Het gebrek aan perspectief op het boerenerf is schrijnend. We hebben de agrarische sector keihard nodig in het geopolitieke vraagstuk van de voedselvoorziening, maar ook om alle doelen op klimaat, natuur en water te halen. Zonder de agrarische sector valt het hele verdienmodel onder ons buitengebied weg. Ook natuurbeheer wordt daarmee onbetaalbaar. We móéten wel perspectief bieden aan deze cruciale sector.”

SGP-fractievoorzitter Jan-Bert Heinen is blij met het initiatief van de provinciale fractie. ,,Wij zetten ons ook lokaal in voor de agrarische sector. Voor de voedselvoorziening is het van het allergrootst belang dat er perspectief komt. De lijntjes tussen de provincie en Bunschoten zijn bij de SGP altijd kort geweest. Dat zie ik nu weer. Goed ook dat onze vertegenwoordiger in Brussel aanwezig is.”