Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Lezing Najib Amhali en Reda Saleh over verslaving en ‘leven in herstel’

Cabaretier Najib Amhali en verslavingscounselor Reda Saleh reizen op woensdag 22 maart naar Spakenburg om een lezing te geven over hun eigen verslaving en ‘leven in herstel.’ De ervaringsdeskundigen komen naar het vissersdorp op uitnodiging van Spakenburg United.

Najib Amhali (51) is een succesvolle cabaretier en acteur die meerdere prijzen won, maar jarenlang zijn verslaving voor de wereld verborgen hield. ‘De Marokkaan uit de Jordaan’ lastte in 2017 een theatertour af vanwege een alcohol- en drugsverslaving. Amhali probeerde meerdere keren af te kicken in klinieken in Nederland en Portugal. Hij ontmoette in een praatgroep Reda Saleh (47) die op zijn elfde begon met drugsgebruik.

De Nederlanders van Marokkaanse komaf stammen uit ‘een zwijgcultuur’ die overeenkomsten kent met Spakenburg waar veel mensen het onderwerp alcohol- en drugsverslaving ook het liefst onder het tapijt vegen. Amhali praatte over zijn verslaving en doorbrak het taboe ook in zijn gemeenschap. De cabaretier startte een afkickkliniek in woonplaats Abcoude, Recovery Mental Healthcare, met Reda Saleh als verslavingscounselor. Beide ervaringsdeskundigen hosten een podcast ‘Wat kan er nou gebeuren?’ waarin ze in gesprek gaan met bekende en onbekende Nederlanders over verdovende middelen en verslaving.

Heftige dalen en humor

Najib Amhali en Reda Saleh vertellen hun levensverhaal op woensdag 22 maart om 19.30 uur in ontmoetingscentrum De Bron aan de Molenstraat 23. De inloop is vanaf 19.00 uur en de entree is gratis, alsook koffie en thee.

De beide mannen zijn uitgenodigd door Spakenburg United, een initiatief van een groep Spakenburgse mannen die misbruik van alcohol, medicijnen en andere verdovende middelen aan de kaak wil stellen en verslavingsproblematiek bespreekbaar wil maken.

De lezing is voor mensen die worstelen met verslaving, familie en vrienden van verslaafden, maar ook voor geïnteresseerden die meer willen weten over gebruik en misbruik van genotsmiddelen.

Najib Amhali is dus cabaretier en het belooft ook een avond te worden met de nodige dosis humor. ,,Met persoonlijke verhalen van Reda en de humoristische benadering van Najib staat deze lezing garant voor een fascinerende mix van heftige dalen, verdrietige episodes en hilarische verhalen die gegarandeerd een lach op het gezicht brengen”, stelt het duo in een aankondiging.