Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Sportdag voor senioren

Op woensdag 29 mei vond er een sportdag plaats op de Vinken. Na de sportdag voor basisschoolkinderen afgelopen vrijdag, was het nu de beurt aan alle inwoners van Bunschoten van 60 jaar of ouder. Zij kregen de kans om nieuwe activiteiten uit te proberen, sociale contacten te leggen en vooral te genieten van het plezier van bewegen.

Ongeveer dertig personen namen deel aan de sportdag. Ondanks de regen lieten de deelnemers zich niet tegenhouden. De sportdag werd geopend door wethouder Van Asselt. Er waren verschillende activiteiten te doen, en de deelnemers zagen dat je ook op latere leeftijd actief kunt blijven sporten. Een van de activiteiten was Walking Football op het voetbalveld van VV Eemdijk. Bij Walking Football wordt niet gerend, zijn slidings verboden en mag de bal niet boven heuphoogte komen, waardoor deze voetbalvorm ook geschikt is voor ouderen.

Daarnaast werd er ook Walking Handbal aangeboden. Er waren tevens overdekte activiteiten, zodat deelnemers geen last hadden van de regen. Bij Trimvereniging Quo Vadis konden de deelnemers sjoelen en bij Boulamis werd een potje Jeu de Boules gespeeld, waarbij de eigen leden van Boulamis ook meededen. Ondanks het slechte weer was het een geslaagde dag. Deelname aan de sportdag was gratis. Medewerkers van het Nationaal Bureau Sport Stimulering waren aanwezig om de deelnemers te begeleiden. Deze organisatie ontvangt namens de gemeente financiering om activiteiten zoals deze te organiseren.

Wekelijks organiseren ze veel activiteiten in Bunschoten, waaronder activiteiten speciaal voor senioren, maar ook voor andere doelgroepen zoals jongeren en mensen met een beperking.