Search
18°C
Deel dit artikel op social platform

Stichting Orhei houdt voedselactie bij supermarkten

Stichting Orhei organiseert deze week een voedselactie. Donderdag 28 en vrijdag 29 september kunt u Orhei vrijwilligers vinden bij alle supermarkten in Bunschoten, namelijk de Lidl, Jumbo, Vomar en beide AH’s (zowel Brahmslaan als Tuinfluiter).

Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligers flyers uit. ,,Daarop staan producten die wij u vragen te kopen. Na het verlaten van de winkel kunt u het gekochte product(en) zoals onder andere groenten in blik, pasta, rijst, bloem, olie enz. afgeven aan onze vrijwilligers. Wij beseffen heel goed dat niet door iedereen evenveel gegeven kan worden. U kunt echter al voor € 0,50 meedoen.

Voor dat geld koopt u al een pak bloem. Onze opdracht is toch om te zien naar onze naasten? Wij hopen dat u aan deze actie mee wilt doen. Door ons als stichting te helpen, kunnen wij de mensen in Moldavië helpen.”

Het voedsel gaat naar Causeni in Moldavië waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. Ruslan Ciobanu, directeur van dit centrum, zorgt voor de verdeling van het voedsel. Nog steeds is Moldavië het allerarmste land van Europa. Er is veel sprake van emigratie naar andere landen, waar mensen meer kunnen verdienen. Kinderen blijven achter bij opa en oma. Ook alcoholverslaving – mede door de deprimerende situatie voor velen – is een groot probleem.

Het Dagcentrum Gratia ondersteunt gezinnen door de kinderen na school op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven. Daarmee is het dagcentrum voor veel kinderen een ‘warm’ thuis. De stichting ondersteunt dit huis. Door het werk wat ze doen in hun omgeving, heeft de staf van het dagcentrum goed zicht op gezinnen die hulp nodig hebben. Samen met andere sociale instanties delen ze de voedselpakketten uit aan gezinnen waarvoor dit broodnodig is.

Maakt u liever een gift over dan kan dat op ING rekeningnummer NL61INGB0007488680 t.n.v. st. Help de kinderen van Orhei te Moldavië o.v.v. voedselactie. Of doneer direct via de website:www.orhei.nl/doneer-nu/.

In elke supermarkt staat een gele bus waar u uw flessenbon of gift in kunt doen.