Deel dit artikel op social platform

Stralende zomerzon op eerste Spakenburgse Dag in 1972

 

In de Bunschoter werd vijftig jaar geleden ook aandacht besteed aan de eerste Spakenburgse Dag in 1972. Komende woensdag is de eerste dag van de vijftigste editie!

,,Daar was hij dan eindelijk: de langverwachte en – voorbereide eerste Spakenburgse Dag die dankzij de stralende zomerzon van die twaalfde juli al een succes was voor het eigenlijk allemaal goed was begonnen. Dit jaar vier dagen, na de start met één dag in 1971.

Fijn voor de organisatoren, fijn ook voor al die mensen die in de afgelopen maanden naald en draad hanteerden om kleine en grote familieleden weer eens heerlijk in klederdracht te steken. Volop zon, volop gezelligheid en allerwege pretentieloos gekeuvel van ouwe vrienden, familie en bekenden die elkaar soms al jaren niet ontmoet hadden en hier te midden van de vele honderden plotseling weer tegenover elkaar stonden. Kraplappen, ongermussen en stukkies waren weer in vele variaties te bewonderen en het unieke lekker Spakenburgse dialect werd alom met nog een beetje meer smeuïgheid gespuid dan onder normale omstandigheden.

Al met al was er sprake van een bijzonder geslaagde eerste Spakenburgse Dag 1972 en de verwachting dat het experiment om deze dagen tot een jaarlijkse traditie te maken zal slagen is hiermee weer aanzienlijk sterker geworden. De VVV, medewerksters, medewerkers en bevolking worden alle succes toegewenst tijdens de dagen die nog volgen.”