Deel dit artikel op social platform

Supermarktmedewerkers herkennen dief en bellen de politie

Er kwam vanmiddag een man de Albert Heijn aan de Anthon van der Horstlaan binnen en medewerkers van de supermarkt herkenden hem van een diefstal van twee weken geleden.

Marloes ter Haar

¿Er zijn camerabeelden van de diefstal en de supermarkt nam direct contact op met de politie. Twee politiewagens reden vervolgens met spoed richting de Albert Heijn.

De agenten sloegen de man in de boeien en gingen in gesprek met de medewerkers. Nadat de politie het verhaal duidelijk in beeld had, werd er besloten om geen aanhouding te verrichten. De politie dacht in eerste instantie dat het ging om een diefstal op heterdaad en maakte de handboeien weer los.

,,Twee weken geleden heeft de supermarkt geen aangifte gedaan”, liet een agent weten. De gegevens van de man zijn nu genoteerd en de man kreeg een winkelverbod van de supermarkt voor twee jaar. Dit verbod geldt ook bij de andere Albert Heijn aan de Tuifluiter.

Toen bleek ook nog dat de man in bezit was van een mes. Volgens de wet is het verboden om dit mes om voorhanden te hebben. Agenten hebben de man aangeboden om de mes vrijwillig af te staan. Na lang twijfelen is de man hiermee akkoord gegaan.

De man vindt dat de supermarkt onterecht een burgerarrestatie bij hem heeft uitgevoerd en dat hij niet netjes is behandeld. De man wil aangifte gaan doen tegen de supermarkt.

Een burgeraanhouding is volgens de wet alleen toegestaan bij een heterdaad-situatie. De man besloot voortaan zijn boodschappen bij de Jumbo te doen en hij vervolgde zijn weg.