Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Taalvrijwilligers gezocht voor Taalcafé Kleurrijk Bunschoten

 

De Boei is op zoek naar vrijwilligers voor het Taalcafé Kleurrijk Bunschoten. Op woensdagavond en donderdagochtend wordt in kleine groepjes in de Bbbliotheek geoefend met de Nederlandse taal.

De taal/ontmoetingsgroep Kleurrijk Bunschoten is een samenwerking tussen De Boei en de bibliotheek en biedt twee keer per week op de woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur en de donderdagochtend van 9.00 – 10.30 uur spreektaallessen in de Bibliotheek. Hierbij staat ontmoeting en het spreken met (allochtone) mensen die in Bunschoten wonen centraal.

Iedere week komen de deelnemers en vrijwillige taalcoaches samen en wordt met elkaar gesproken over diverse dagelijkse onderwerpen. Taalcoaches oefenen met de deelnemers één-op-één of in kleine groepjes de Nederlandse taal met behulp van diverse lesmethodes. Op dit moment staan er deelnemers op de wachtlijst. Om ook deze mensen te kunnen helpen zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Je bent van harte welkom om eerst eens mee te kijken op de woensdagavond of de donderdagochtend om na de zomervakantie zelf samen met iemand te starten. Taalcafé Kleurrijk Bunschoten wordt gehouden in de Bibliotheek, Oude Schans 27. Voor meer informatie, neem gerust contact op met De Boei, Amelita Kamerman, tel. 033 – 299 29 22.