Deel dit artikel op social platform

Team ICEROADMEN behaald sponsorbedrag

Edco Wallet en Sjoerd Oskam zijn bijna aan het einde van hun bizarre tocht door de kou in een 25 jaar oude Landrover. De Baltic Sea Circle Rally Winter 2022 is een avontuur!

Marloes ter Haar

Ze hebben ondertussen de Noordkaap gehaald. ,,Op de rit naar de Noordkaap zelf wat het niet perse heel koud (-7), maar het waaide zo hard dat het wél gevaarlijk werd”, vertelt Edco. ,,Je zag niks en de weg werd heel ijzig.” Er zijn daardoor ook maar 7 van de 50 auto’s bij de Noordkaap zelf geweest. ,,Met zelfs nog een auto die wij de laatste 3 kilometer op sleeptouw hebben genomen. Het waren zeer extreme omstandigheden, maar het is gelukt!”, zegt Edco trots. ,,Met als cadeautje ‘s avonds nog het Noorderlicht!” Bij de poolcirkel heeft het duo de -21 graden aangetikt.

Ook hebben de mannen van team ICEROADMEN het sponsorbedrag gehaald wat zij voor ogen hadden. Dit was € 5.000,-. Het geld gaat naar de stichting International Justice Mission en Movember.

Edco en Sjoerd lieten na de Noordkaap de oorspronkelijke route los. ,,Vanwege de huidige situatie, mogelijke spanningen in de Baltische Staten en om te voorkomen dat we tussen allerlei gesloten grenzen terechtkomen, kiezen we ervoor om naar Zweden over te steken en zo verder af te zakken in een paar dagen richting Hamburg”, legt Edco uit. Via een nachtboot zijn zij vannacht naar Stockholm gegaan en op dit moment zijn ze op weg naar Kopenhagen. De tocht duurt nog 3 dagen.