Deel dit artikel op social platform

Team ICEROADMEN is onderweg

Het is nog even spannend geweest of de ijskoude tocht van Edco Wallet en Sjoerd Oskam door zou gaan vanwege corona. Toch is afgelopen vrijdag de Baltic Sea Circle Rally Winter 2022 van start gegaan. De sponsorstickers zijn op de 25 jaar oude Landrover geplakt, de laatste voorbereidingen gedaan en de tassen ingepakt.

Deze internationale rally is een bizarre tocht door ijskoude gebieden zonder navigatie en snelwegen. De tocht start in Hamburg en vervolgens rijden alle deelnemers via Zweden, Noorwegen naar de Noordkaap en via Lapland, Finland, Rusland en de Baltische staten weer terug.

Er wordt gestreden voor twee goede doelen. Vrijdagmiddag reden de heren richting Bremen, een stad in Duitsland. Hier was een overnachting gepland, zodat het duo op zaterdagochtend op tijd aan de start in Hamburg konden staan. Bij de start kregen Edco en Sjoerd een wortel en een blauwe paperclip mee.

Deze objecten maken deel uit van opdrachten onderweg. De paperclip bleek te dienen voor het ruilspel: in ieder land moest er geruild om zo met een attribuut van meer waarde te eindigen. De wortel is voor het maken van een sneeuwpop onderweg. De mannen reden maandag door Zweden. Daar zagen ze de eerste sneeuw en ervaarden ze een temperatuur van -16 graden. Ook was de benzine hier erg duur: ,,We verlaten Mora. Eerst nog even afvullen. Diesel is hier vrij duur, € 2,12…”, lieten ze weten via hun reisblog. Op dit moment zijn Edco en Sjoerd in Lapland.

Op maandag logeerde het duo bij Nederlanders. ,,Leuk huisje op camping van, jawel, Nederlanders. Mooie rit door noord-Zweden gehad. Wel beetje iceroads maar ‘what’s in the name’!”

Edco, Sjoerd en alle andere deelnemers zijn in totaal zestien dagen onderweg. Volg team ICEROADMEN via: https://iceroadmen.nl/gps-tracker/ Hier kun je de race live volgen.