Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Thomas de Stoomlocomotief op bezoek in Spoorwegmuseum

Hij is wereldberoemd, het blauwe stoomlocomotiefje Thomas van het denkbeeldige eiland Sodor. Voor het eerst sinds vier jaar maakt hij weer de oversteek voor het ‘Dagje uit met Thomas’ evenement in het Spoorwegmuseum.

Van 18 tot en met 21 mei draait alles in het museum om Thomas en zijn vrienden. De locomotief komt onder stoom, er is een groot speelkleed en de Thomas-musical wordt opgevoerd. Reserveren is noodzakelijk, de kaartverkoop start op maandag 20 maart om 12.00 uur op www.spoorwegmuseum.nl.

Dagje uit met Thomas’ begint op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, en duurt vier dagen. De echte Thomas de Stoomlocomotief is onder stoom en rijdt ritjes op het museumterrein. De Dikke Controleur, het enige menselijke personage uit de tv-serie, is aanwezig en gaat met de kinderen op de foto. Er is een groot speelkleed waar gespeeld en gebouwd kan worden met Thomas speelgoed. In de museumhal wordt ieder uur de Thomas-musical opgevoerd waarbij volop meegezongen kan worden. Na afloop kan iedereen met de acteurs en Thomas op de foto. Verder is er een Thomas-bioscoop en kunnen kinderen geschminkt worden als Thomas.

Het kan druk worden, daarom is reserveren noodzakelijk. Alleen met een reservering hebben bezoekers gegarandeerd entree. Reserveren kan per tijdsblok en is gratis. De kaarten kosten €17,50, dit is inclusief museumbezoek. Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar zijn er speciale peutertickets te koop voor €5,00. Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-kaarthouders hebben gratis entree maar dienen wel te reserveren. Op maandag 20 maart om 12.00 uur gaat de kaartverkoop van start.