Terug
Deel dit artikel op social platform

Tijdelijk antikraakwonen in voormalige Calvijnschool

Leegstandbeheerder Interveste biedt vanaf 9 maart tijdelijke woonruimtes aan voor 9 jonge woningzoekenden uit de omgeving Bunschoten-Spakenburg.

Deze woonruimtes bevinden zich in het voormalige gebouw van de Calvijnschool. De gemeente Bunschoten heeft leegstandbeheerder Interveste gevraagd het pand tijdelijk te beheren.

De gemeente wil hierbij vooral jongeren tussen de 18 en 28 jaar uit de omgeving een kans geven om zelfstandig te wonen. De tijdelijke bewoners krijgen de beschikking over een eigen klaslokaal, die zij helemaal naar wens mogen inrichten, met gedeelde sanitair en keuken. Dit zijn antikraakkamers. Het doel met antikraak is leegstaande gebouwen beschermen tegen vandalisme en tegelijkertijd mensen van goedkope woonruimte voorzien.

Interveste heeft, naast wonen en werken, welzijn hoog in het vaandel staan. Daarom is met de gemeente Bunschoten afgesproken dat woningzoekenden die zich als vrijwilligers willen inzetten, voorrang krijgen op een woonruimte.

Lokale initiatieven die op zoek zijn naar vrijwilligers, mogen zich dan ook melden bij Interveste.

Hoe kan je reageren op woonruimte?

Woningzoekenden tussen de 18 en 28 jaar oud uit de omgeving Bunschoten-Spakenburg, die op zoek zijn naar een tijdelijke woonruimte én zich als vrijwilliger willen inzetten (geen harde eis, wel een pré), kunnen zich inschrijven via www.interveste.nl/ en reageren op de antikraakadvertentie voor Bunschoten-Spakenburg.