Deel dit artikel op social platform

Training Faalangst voor kinderen

 

De Boei start op donderdag 17 november met de training Faalangst voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. In deze training gaan de kinderen aan de slag met verschillende thema’s rondom faalangst. En ze krijgen concrete handvatten om hier mee om te gaan.

Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Als een kind weet wat zijn sterke kanten zijn, heeft het vaak meer zelfvertrouwen en voelt het zich rustiger. Tijdens een toets of een spreekbeurt kan een kind zich een beetje gespannen voelen. Dit zorgt ervoor dat het kind zich beter kan concentreren. Bij kinderen met faalangst is de spanning zo groot dat ze zich niet meer goed kunnen concentreren. Ze kunnen alleen maar denken dat het hen niet lukt. Faalangst is een veel voorkomend probleem, met name onder basisschoolleerlingen.

Tips en oefeningen

Tijdens de training krijgen kinderen tips en oefeningen om te leren omgaan met faalangst. Dit wordt gedaan aan de hand van een werkboek. De tips en oefeningen helpen het kind meer rust te ervaren tijdens spannende momenten. Thema’s die onder andere besproken zullen worden zijn de sterke kanten van het kind, herkennen van faalangst, helpende gedachten en hoe het kind om hulp kan vragen bij anderen.

Praktische info

De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m groep 8), bestaat uit zeven bijeenkomsten en start op donderdagmiddag 17 november van 14.30 – 15.30 uur bij De Boei. De training is gratis.

Aanmelden voor de training kan bij Sarah-lee Poort van De Boei, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of mobiel op 06 – 813 68 954 of via mail naar s.poort@deboeibunschoten.nl Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Sarah-lee via bovenstaande contactgegevens.