Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Van de Groep in overleg met multinational over overname biogasproductie op locatie

Joost de Jongh, bestuursvoorzitter van de biogascentrale, geeft aan dat de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland enkel betrekking heeft op het biogasproductiedeel van de onderneming. ,,De andere delen ervan (handel in vis en -afval c.q. halffabricaten) vallen erbuiten.”

Hij geeft aan dat Van de Groep in overleg is met een multinational die op locatie de biogasproductie van het bedrijf op bedrijventerrein Zuidwenk wil overnemen. ,,Die moet dan natuurlijk wel draaien. Het is namelijk niet een installatie die je met een knop aan- of uitzet. Dat is een heel proces.”

Toejuichen

Hij vervolgt: ,,Wij hebben tot volgende week dinsdag om op dat punt spijkers met koppen te slaan. Bij de rechter hadden wij een langere termijn gevraagd, maar niet gekregen. Dit omdat van de zijde van de provincie wel wordt geroepen dat men biogasproductie van harte toejuicht, maar dat kennelijk niet onder leiding van de familie Van de Groep. De familie en het bedrijf eerder beschuldigd van het onderdeel uitmaken van een criminele organisatie. Ofschoon daar bij de rechtbank helemaal niets van is overgebleven, speelt dit bij het denken van Gedeputeerde Staten kennelijk nog steeds een rol.”

‘We vroegen om een langere termijn’

De Jongh geeft aan dat voor de visafval brengende detailhandel er niets verandert. ,,Dat kan gewoon blijven doorgaan. Dit afval valt onder de categorie ‘dierlijke bijproducten’ en dat soort producten mogen gewoon door het bedrijf verwerkt worden.”

Hij geeft aan dat op de werkvloer bij van de Groep groot onbegrip heerst voor het feit dat de rechter en Gedeputeerde Staten zo weinig waarde hechten aan hun belangen.