Deel dit artikel op social platform

Vanaf morgen mogelijk minder of geen bussen

 

Vakbond FNV heeft aangekondigd om te staken op 19, 20 en 21 oktober. Het kan dus zijn dat bussen van Syntus mogelijk niet of niet op tijd rijden. Ook in de gemeente Bunschoten.

Vervoersmaatschappij Keolis weet op de dag van de staking pas welke ritten er vervallen. ,,We doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Raadpleeg de reisplanner om te zien of jouw bus rijdt. Bij voorkeur kort voor vertrek. Heb je een belangrijke afspraak? Dan adviseren wij je om op deze dag ander vervoer te zoeken”, laten ze via hun website weten.

Het FNV heeft dit jaar al een paar keer opgeroepen om te staken. Al deze keren reed gemiddeld 70% van de dienstregeling wel gewoon.

Vakbond FNV is het niet eens met de lopende cao Openbaar Vervoer die al is afgesloten. Daarom roept ze haar leden op om te staken. Hierdoor kunnen de OV-bedrijven ook niet met FNV in gesprek over een nieuwe cao voor 2023. Keolis vindt het vervelend dat reizigers last hebt van deze FNV-staking en biedt daarom excuses aan voor eventueel overlast.