Deel dit artikel op social platform

Vanaf vandaag: herhaalprik tegen het coronavirus

 

In het najaar kan iedereen van twaalf jaar en ouder een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt.

Iedereen geboren in of voor 1942 kan vanaf vandaag een afspraak maken voor de herhaalprik. Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar, die dat wil, uit voorzorg een herhaalprik krijgen. ,,Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan”, geeft Rijksoverheid aan. Er heerst angst voor een opleving van het virus in het najaar en de winter.

De herhaalprik wordt gegeven met vernieuwde mRNA vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Een prik kan gehaald worden vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit:

Twee prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna, Novavax of AstraZeneca of één prik met Janssen.

Mensen ontvangen thuis een uitnodiging voor de prik. Er kan een afspraak worden gemaakt via: planjeprik.nl of bel met 0800 7070.