Deel dit artikel op social platform

Vanavond: Botterpop in de haven

 

Het is jaarlijks een bekend gezicht. Duizenden bezoekers die zich vanuit hun bootjes of op de kade laven aan de muziek van het Prinsengrachtconcert. Wat Amsterdam kan, kan Spakenburg minstens zo goed. Zaterdag 27 augustus vindt in de haven, in het kader van het 10-jarig bestaan van het Cultuur Platform, Botterpop plaats. Lokale bands en muzikanten zorgen op twee podia ervoor dat ‘het dak’ eraf gaat. En uiteraard is er een echte klapper van een finale. Wat dat is blijft nog een verrassing.

Het idee voor een eigen muziekfestival (zoiets als het Prinsengrachtconcert) speelt al een paar jaar, vertelt Daniëlle van Voorst van het Cultuur Platform. ,,We wilden kijken naar de mogelijkheid om voor alle inwoners van Spakenburg een muziekfestijn te houden in onze mooie haven.”

Corona gooide aanvankelijk roet in het eten, maar nu staan alle seizoen op groen voor een spetterende eerste editie van Botterpop. ,,Op en rondom het water zal muziek klinken voor jong en oud met optredens van lokale muzikanten en bands. Van dj’s en klassiek tot rock en het levenslied. En dat in onze unieke haven vol botters. Cultureel erfgoed waar we trots op mogen zijn”, zegt Renée Ohmstede, bestuursvoorzitter van het Cultuur Platform, dat in september ook voor de tiende keer de Kunstmaand met de Kunstroute organiseert.

Voor alle inwoners

Het gratis toegankelijke muziekfestival is voor alle inwoners, benadrukt Daniëlle. ,,Dus van 16 tot 96. De doelgroep is heel breed omdat we het belangrijk vinden om diversiteit in de muziek aan te brengen, maar wel van alleen maar lokale toppers. Er zijn in totaal tien optredens en er doen 32 muzikanten mee.” Renée geeft aan dat in Bunschoten-Spakenburg qua muzikanten heel veel talent heeft en dat zij een groot podium verdienen. ,,We hebben een uniek dorp. Je hoort altijd dat Volendam zoveel muzikale talenten heeft, maar wij hebben ze ook.”

Twee podia

Er komen in de Havenstraat twee podia, waar de muzikanten afwisselend optreden. Eén podium komt op schip Francisca dat voor het oude havenkantoor ligt en de andere op het grasveld van WSV De Eendracht.

Het evenement valt en staat met het weer en het geluid. De weersverwachtingen zien er goed uit en ook aan het geluid wordt professioneel zorg besteed, zodat het publiek zowel aan de Havenstraat als Eendracht de optredens goed kunnen volgen. Paul Schuurman van The Van Studio’s is dat wel toe te vertrouwen.

Van kwart over zes tot half elf krijgen de bands en muzikanten de gelegenheid hun muziek ten gehore te brengen.

Line-up:

18.15 uur: The Boys in the Bubble + DJ NAWI

18.40 uur: Gravel

19.10 uur: Purple Streetgrass

19.30 uur: DJ Nawi

19.50 uur: Liekeboel

20.10 uur: Tenor Peter Estié

20.30 uur: DJ Nawi

20.40 uur: Nothemannextdoor

21.00 uur: Feestzanger Quincy

21.20 uur: DJ Nawi

21.30 uur: Bukkes

21.50 uur: DJ Nawi

22.15 uur: Finale-act

Horeca op twee locaties

Aan beide kanten van de haven kan naar de muziek worden geluisterd. In de Havenstraat is tevens een foodcorner met terrassen en statafels. ,,In de Havenstraat is een foodtruck en bar van de Patat Generatie aanwezig met diverse tafels. Hier is de meeste ruimte voor het publiek.

Bij WSV De Eendracht is ook een horecapunt, liggen de boten voor sponsors en relaties van het Cultuur Platform en is ook ruimte voor publiek. ,,We zouden het ook superleuk vinden als inwoners met hun eigen sloep of boot komen genieten. Dat zou echt fantastisch zijn. Hoe dan ook: we maken er met elkaar een mooie avond van!”