Deel dit artikel op social platform

Vandaag: boeren- en beestenboel in de Dorpsstraat

Na twee jaar gedwongen afwezigheid is er komende zaterdag weer de Bunschoter Boeren- en Beestenboel.

Van Korenmolen de Hoop tot en met de Botermarkt is er sprake van een gezellige Beestenboel. De Dorpsstraat gaat bruisen van de activiteiten. Als het goed is wordt het een van de mooiste dagen van het jaar.

Aantal wijzigingen

Het evenement is gelukkig niet in het vergeetboek beland. In grote lijnen is het vergelijkbaar met de voorgaande edities, al zijn er natuurlijk wel wat wijzigingen. De tijd verstrijkt en dat betekent dat er deelnemers vanwege hun leeftijd moesten afhaken. Maar gelukkig bleken er ook weer nieuwe activiteiten geboekt te kunnen worden. Daarmee wordt het opnieuw een leuke dag om te bezoeken, langs de kraampjes te wandelen, een boerenbroodje te kopen, bij een van de preuverieën wat te eten en bovendien elkaar te ontmoeten. Want ook dat hoort bij de BBBB: een gesprekje aangaan met mensen die je misschien al wat langer niet hebt gezien. En ondertussen wat kijken bij oude trekkers, bij oude brandweerwagens, de kinderboerderij, koeien en het oudste gebouw van Bunschoten: de Nederlandse Hervormde kerk. Daar is overigens ook een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen.

Caroline van der Plas

Bijzonder is dit jaar dat er in de middag een echte BBB’er op het evenement aanwezig is. Caroline van der Plas. Zij is het boegbeeld van de BoerBurgerBeweging en gaat graag met iedereen in gesprek over wat het agrarisch leven in Nederland op dit moment bezig houdt. Zij is onder meer aanwezig bij de kraam van de BBB op de hoek van de Vondelstraat.

¿Kortom, zaterdag is er weer veel te doen in de Dorpsstraat. Het begint om 10.00 uur en tegen 17.00 uur is het afgelopen.