Deel dit artikel op social platform

Vandaag en morgen voedselinzamelactie bij Jumbo van Wincoop

 

In samenwerking met Jumbo van Wincoop wordt donderdag 10 en vrijdag 11 november een voedselinzamelactie gehouden. Op beide dagen zullen de vrijwilligers van de Genadebank en leerlingen van havo 4 van het Oostwende college te vinden zijn in de passage van de Jumbo om uw boodschappen met liefde in ontvangst te nemen.

Stichting de Genadebank is een interkerkelijke stichting die als één van de doelen heeft de minderbedeelden uit Bunschoten-Spakenburg te ondersteunen door het verstrekken van voedsel en kleding. ,,Op dit moment helpen wij wekelijks zo’n zestig gezinnen. Helaas zien we dat dit aantal blijft stijgen. Hoewel we van verschillende bedrijven uit het dorp steun krijgen door middel van voedsel of giften en steun krijgen van verschillende kerken uit het dorp die door middel van de voedselestafette om beurten maandelijks voedsel voor ons inzamelen, merken we dat wij nog steeds zelf veel voedsel moeten inkopen om onze cliënten van een goed basispakket te kunnen voorzien. Daarom hebben we in overleg met de Jumbo besloten om twee dagen lang voedsel in te zamelen om zo onze voedselvoorraad een flinke boost te kunnen geven.”

Vrijwilligers zullen bij de ingang van de supermarkt boodschappenlijstjes uitdelen waar de producten op staan die het hardst nodig zijn. ,,U kunt denken aan onder andere pot-/blikgroente, rijst, pasta maar, ook luiers is een product dat wij wekelijks aan onze cliënten uitdelen en wat een grote uitgave is. De boodschappen kunt u bij het verlaten van de winkel afgeven aan één van onze vrijwilligers.”

Ook zal er bij de uitgang van de Jumbo een ton staan waarin u uw statiegeldbonnen of een gift kan deponeren. Wilt u liever een gift overmaken dan is dit ook mogelijk.

U kunt een gift overmaken op IBAN nummer NL50RABO 0314156062 t.a.v. Stichting de Genadebank. ,,We hopen en bidden dat er uit liefde gegeven zal worden. Deel eten met de mensen die honger hebben. Bied onderdak aan mensen zonder huis. Geef kleding aan mensen die geen kleding hebben. Kijk naar elkaar om in liefde (Jesaja 58:7).”