Deel dit artikel op social platform

Vanwege corona vorig jaar fors minder bezoekers Museum Spakenburg

Museum Spakenburg heeft vorig jaar slechts 5.571 bezoekers getrokken. Volgens directeur Arie ter Beek waarschijnlijk het laagste aantal bezoekers in de geschiedenis van het museum

Marloes ter Haar

,,De wereldwijde pandemie liet ook Museum Spakenburg niet ongemoeid”, adus Ter Beek in het jaarverslag. ,,Eind 2020 moest het museum opnieuw de deuren sluiten. Pas in het begin van de maand juni konden weer bezoekers worden ontvangen. Begin december moest het museum opnieuw dicht. De afgekondigde maatregelen zorgden ervoor dat het bezoek in de maanden dat het museum wel was geopend, achter bleef in vergelijking met de normale situatie. Niet alleen vond de ontvangst van grote groepen tegelijk helemaal niet plaats. Ook het normale bezoek was minder door de vrees besmet te worden. Kortom, ook 2021 was een bijzonder jaar voor het museum.

De eerste bezoeker van het museum kon pas in de maand juni worden ontvangen. ,,Het zorgde ervoor dat er nog minder bezoekers waren dan in 2020: waarschijnlijk het laagste aantal bezoekers in de geschiedenis van het museum: 5.571! In normale tijden worden rond de 13.000 bezoekers ontvangen.”