Search
16°C
Deel dit artikel op social platform

CDA’ers Vedder en Boswijk op bezoek bij Van Halteren Technologies

Op de Dag van de Ondernemer waren CDA Kamerleden Eline Vedder en Derk Boswijk op bezoek bij Van Halteren Technologies.

Dit familiebedrijf met ruim 500 werknemers in Bunschoten, Zwolle en Boxtel is een hoogwaardig technologisch bedrijf actief in de maakindustrie dat onder meer militaire voertuigen bouwt, onderhoudt en modificeert. Daarnaast levert het bedrijf simulatoren en hoogwaardige componenten voor grondgebonden systemen en de marinebouw. De nummers 2 en 3 van de CDA-lijst gingen, samen met de CDA-afdelingen van Amersfoort en Bunschoten in gesprek met de bedrijfsleiding en personeel over de uitdagingen voor het bedrijf in een tijd met onzekerheid en oorlog op het Europese continent.

Van Halteren Technologies is al meer dan 50 jaar actief in de industriële sector. Een belangrijk onderdeel van de productie is gericht op defensie. Het bedrijf werkt aan militaire voertuigen zoals de CV90 en maakt onderdelen voor onder meer pantserhouwitsersen de Leopard II. Daarnaast wordt gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van grote cilinders en het uitvoeren van complexe projecten voor duurzame energie.

Vedder en Boswijk vinden het belangrijk om juist dit bedrijf te bezoeken op de Dag van de Ondernemer. Eline Vedder, zelf begonnen als werktuigbouwkundige voordat zij boerin werd, is daarnaast ook ondernemer: ‘Ondernemers zorgen in ons land voor brood op de plank bij heel veel werknemers. We moeten ruimte geven aan dit ondernemerschap zodat onze economie kan floreren. Dat betekent een eerlijk Europees speelveld met gelijke regels en ruimte voor innovatie’. Derk Boswijk benadrukt dat in deze tijd juist ook de defensie-industrie specifieke aandacht vraagt: ‘Vrede en veiligheid zijn onzeker in deze tijd. Als CDA vinden we het daarom belangrijk dat we onze eigen defensie op orde hebben, daar trekken we fors meer geld voor uit. Ik wil dat we een deel van het geld ook in eigen land en binnen Europa kunnen besteden bij ondernemers die pantservoertuigen, marineschepen en munitie maken. Zo zorgen we dat we op eigen benen kunnen staan in een onzekere wereld. We moeten daarom in Nederland de mogelijkheden voor de defensiemaakindustrie verruimen. Ook doe ik een oproep aan pensioenfondsen, met het ABP voorop: Ga weer investeren in onze veiligheid!”.

Het CDA begon de campagne in Bunschoten met Henri Bontenbal en 60 CDA-ers op de middenstip van VV Eemdijk. Toen wist men nog niet hoe populair Henri in de media zou worden. Toen er voor Henri Bontenbal net voor de verkiezingen een werkbezoek in Bunschoten werd georganiseerd, was zijn agenda alweer helemaal vol met andere media-optredens. de nummers 2 en 3 van de lijst, de jonge Tweede Kamerleden Eline Vedder en de ervaren Derk Boswijk, waren nog wel in de gelegenheid om het bedrijf van van Halteren Technologies te bezoeken.

Van Halteren Technologies is een familiebedrijf waar innovatie en expertise samenkomen. Het bedrijf streeft naar voortdurende ontwikkeling, gebaseerd op voortdurend leren en onderzoek. Met brede kennis en ervaring biedt het bedrijf een leeromgeving waarin medewerkers kunnen blijven groeien. Als internationale marktleider worden in Bunschoten de voordelen van een groot bedrijf in de top van de technologiemarkt met de warmte en betrokkenheid van een familiebedrijf gecombineerd.

Gastheer en gastvrouw Izaak en Hannah Veerman hebben het geïnteresseerde CDA-gezelschap trots door hun bedrijf rondgeleid. Derk Boswijk was voor hen al geen onbekende meer, aangezien hij als veteraan al jarenlang defensieonderwerpen in zijn Tweede Kamer portefeuille had.

Klik hier voor foto’s van het bedrijfsbezoek.