Deel dit artikel op social platform

Verdachte medicijndealer vrijgelaten uit voorarrest

Een 30-jarige Bunschoter is donderdag door de rechtbank in Utrecht vrijgelaten uit voorarrest. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan het verkopen van gevaarlijke geneesmiddelen zoals temazepam in zijn woonplaats.

De Bunschoter werd aangehouden een paar dagen nadat Willem Berendse en Lub Bos in hetzelfde weekend overleden in Bunschoten-Spakenburg. De gevaarlijke geneesmiddelen zouden volgens het OM geleverd zijn door de Bunschoter en een 40- jarige verdachte uit Hooglanderveen. In het onderzoek vond de politie ook nog vijftien kilo amfetamine in Soest.

De Bunschoter doet volgens advocaat Krikke zijn best met de reclassering. De verdachte is zelf zwaar verslaafd en hij zal bij zijn foute vrienden uit de buurt blijven. Hij zal twee keer per week zijn urine inleveren. Dat beloofde Bunschoter aan de rechtbank. Hij komt op 14 februari op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte.

De vijftien kilo amfetamine die gevonden is in Soest wordt de Bunschoter niet meer toegerekend. Die amfetamine blijft wel staan op de dagvaarding van de andere verdachte. Diens voorarrest werd wel verlengd. De zaak tegen beide verdachten gaat verder op 20 april.