Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Verkoopwagen gaat in vlammen op

 

Een verkoopwagen is vannacht volledig uitgebrand.

De brandweer werd woensdag om 01.30 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Edisonweg. Het bleek uiteindelijk te gaan om een brand aan de Lorentzweg.

Een jongeman kwam bij zijn vriendin vandaan en zag vanaf een afstand een forse rookontwikkeling. Hij vertrouwde het niet en ging daarom kijken. Een te koop staande verkoopwagen bleek in brand te staan. De jongen nam gelijk contact op met de brandweer.

De politie was al in Bunschoten en was daarom snel aanwezig. Bij aankomst van de politie vond een explosie plaats. Agenten gingen op een veilige afstand staan. Volgens de melder hadden daarvoor ook al enkele knallen plaatsgevonden. In de verkoopwagen lagen gasflessen. Het betrof een verkoopwagen die gebruikt wordt om vis te verkopen.

De brandweer kwam snel ter plaatse. De verkoopwagen stond toen al volledig in brand. Op het industrieterrein was verder niemand aanwezig en daardoor is de brand pas laat ontdekt. Brandweerlieden zijn enige tijd bezig geweest met blussen en nablussen. Tijdens het blussen was een sissend geluid van een gasfles duidelijk hoorbaar. De brand zorgde voor een forse rookontwikkeling. De brand is niet overgeslagen naar andere verkoopwagens in de omgeving.

De verkoopwagen heeft forse schade opgelopen en moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. Een agent heeft in de omgeving gezocht naar mogelijke aanwijzingen voor brandstichting. Voor zover bekend heeft hij niks aangetroffen.