Deel dit artikel op social platform

VIDEO: Hersteld Gereformeerde Kerk houdt wintermarkt

De Hersteld Gereformeerde Kerk hield vandaag een wintermarkt in de Samenklank aan de Bikkersweg.

Op de markt werden onder andere kerststukjes en tweedehands goederen verkocht. Bij de tweedehandse goederen lag ook veel oud-hollandse servies.

De opbrengst van de markt is ter behoeve van het bouwfonds. Sinds dit jaar zit de kerk in de Samenklank. Voorheen hield de kerk diensten in de Vaartkerk in Eemdijk. In deze kerk zat de gemeente verbonden aan een aanvangstijd van 12.00 uur en dat was niet wenselijk. Doordat de The Ligthouse de nieuwe huurder werd van De Bron kwam er ruimte in de Samenklank vrij en kon deze gebruikt worden door de Hersteld Gereformeerde Kerk.

Te hoog

,,Maar na de laatste gezamenlijke gemeentevergadering hebben we de bouwplannen even in de ijskast gezet. Na het doorrekenen van de kosten van de bouwplannen bleken deze te hoog voor een gemeente van onze grootte. Dat zou vooralsnog niet verantwoord zijn. De bouwplannen blijven derhalve toekomstmuziek, maar liggen kant en klaar om op te pakken als we daar mogelijkheden voor zien”, liet Peter Korlaar, voorzitter van Commissie van Beheer, afgelopen zomer weten.