Deel dit artikel op social platform

Vlaggen voor Oekraïne

Door middel van het verkopen van Oekraïense vlaggen, die mensen kunnen ophangen als steunbetuiging aan Oekraïne, wil Simon Flens aan fondswerving doen voor het geboortedorp van Iryna Ruizendaal-Voluiko, die in Bunschoten woont en getrouwd is met Gertjan Ruizendaal

Marloes ter Haar

Voor de pr heeft hij Wendy van de Groep, de zus van Gertjan ingeschakeld. ,,Zij regelt heel veel en daar ben ik erg blij mee”, geeft Simon aan.

Zij hebben hun initiatief de naam Vlaggen voor Oekraïne gegeven. Het plan is in totaal 800 vlaggen te verkopen. Gisteren werden er al enkele verkocht rond de derby en tegelijkertijd werd een collecte gehouden. Die bracht 1.500 euro op. Doel is in totaal 10.000 euro op te halen. ,,Dit geld wordt na de oorlog geïnvesteerd in het geboortedorp van Iryna. En als dat niet mogelijk is, gaat het uiteindelijk naar Giro555.”

Komende zaterdag staat Vlaggen voor Oekraïne vanaf 10.00 uur met een kraam op de markt in Spakenburg. De vlaggen worden ook verkocht bij Blokker, Bruna en De Smid.

Simon: ,,Op deze manier willen wij wat betekenen voor de mensen in Oekraïne. Het is afschuwelijk wat daar gebeurt. Dit gaat me echt aan het hart.”