Deel dit artikel op social platform

Vmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

 

Ruim 1.300 vmbo-leerlingen doen in de week van 3 tot en met 7 oktober mee met de Week van de Techniek.

In de Week van de Techniek gaan leerlingen in workshops aan de slag met techniek om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. Wethouders uit de deelnemende gemeentes en pers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De onderbouw vmbo leerlingen maken kennis met de brede mogelijkheden van het technische werkveld. In workshops gaan leerlingen zelf aan de slag met techniek. Onderwerpen zijn onder andere: robotica, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek, bouw, autotechniek, zorgtechniek en mixed reality. Zelf doen en ervaren staat centraal.

Deze week kunnen ze ontdekken of techniek bij hen past. Het bezoek wordt afgesloten met een techniekquiz en de winnaar gaat met een prijs naar huis.

De volgende bedrijven helpen mee en verzorgen een workshop in de Week van de Techniek: Lomans, Croonwolter & Dros, Unica, Goflex, Bouwmensen, IW Midden, Schildersvakopleiding, Pon, Elma, Iteq, Van Halteren, Havi Logistics, Makecenter, Sectorinstituut Transport en Logistiek, ROC MN, Hoornbeeck College, MBO Amersfoort.