Deel dit artikel op social platform

Voedselactie Orhei bij supermarkten

 

Stichting Orhei houdt een voedselactie bij de supermarkten. Donderdag 29 en vrijdag 30 september zullen vrijwiligers voedsel inzamelen.

Het voedsel gaat naar Causeni in Moldavië waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. De directeur van het dagcentrum zal zorgen voor de verdeling van het voedsel. Het Dagcentrum Gratia ondersteunt gezinnen door de kinderen naschool op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven.

Bij de ingang van de supermarkt worden folders uitgedeeld door vrijwilligers. Op de folders valt de lezen welk voedselnodig is. Groenten in blik, pasta, rijst, bloem en olie zijn enkele producten die in de folder staan. Vervolgens kunnen deze producten ingeleverd worden bij de kraam van Orhei. Daarnaast is het ook mogelijk om een flessenbon in te leveren.

Een vrijwilliger geeft aan dat het merkbaar is dat producten duurder zijn geworden. Er was bijvoorbeeld minder olie ingeleverd dan gebruikelijk. Ze geeft aan dat het ook met een klein budget mogelijk is om een product te kopen. Een blik soep of een pak bloem van vijftig cent is ook welkom.