Deel dit artikel op social platform

Voorronde NK sabreren in haven Spakenburg

 

Momenteel worden verschillende voorrondes sabreren georganiseerd om finalisten te werven om een Nationale Kampioen Sabreren 2022 (Champion-de-Sabrage des Pays Bas) te benoemen.

Sabreren is het veilig en verantwoord ‘onthoofden’ van flessen champagne met een sabel.

De finale van 2022 vindt dit jaar plaats in het Wijntheater van Barbara Verbeek en Barend Havenaar op 21 september gedurende de Gastvrij Rotterdam horecabeurs in AHOY te Rotterdam.

De vijfde van zes voorrondes is op zaterdag 10 september in Spakenburg. Dit evenement vindt plaats op een botter, die in de Hongdehemel ligt.

De instructie is om 12.30 uur. De wedstrijd begint om 14.00 uur en de prijsuitreiking is om 17.00 uur, met aansluitend een diner. Voor aanmelding en/of meer informatie: Denis Nijp, tel. 033-303 52 76, denis@spui76.nl of Bert van Eijden, tel. 033-298 02 55, info@demandemaaker.nl. Deelname is mogelijk vanaf achttien jaar.

Totaal zullen er dertien finalisten aan de eindstrijd deelnemen. Zij gaan strijden om de eer en de kans om één jaar van de unieke, prachtige Gastvrij Roterdam-wisseltrofee te mogen genieten en een mini-versie daarvan te mogen behouden (naast een aanzienlijk prijzenpakket natuurlijk van de lekkerste heerlijkheden). De wisseltrofee is speciaal ontworpen door confrère Ruurd Hallema.

Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst naar restaurant Spui76.