Deel dit artikel op social platform

Vrouwenzangavond in Zuiderkerk

 

Vrijdagavond 30 september staat het dorp in het teken van de Lume Ladies Light Trail. Een sportief event waarbij ruim 250 vrouwelijke hardlopers en wandelaars letterlijk een beweging van licht vormen in Bunschoten-Spakenburg. In de Zuiderkerk wordt op deze avond een vrouwenzang georganiseerd, die gekoppeld is aan de Lume Ladies Light Trail. Licht verspreiden door samen te zingen. Doet u mee?

De Lume Ladies Light Trail is een evenement georganiseerd door vrouwenplatform Lume en de Bunschoter hardlopers de SoulSisters. Licht, liefde en geloof uitdelen staat hierbij centraal en gebeurt op originele manieren. Langs de routes van 5 en 10 km liggen verschillende locaties waar licht en liefde wordt verspreid. Daarnaast zijn er diverse muzikale en lichtgevende verrassingen te zien en te horen, onder meer in de Zuiderkerk.

Door deel te nemen aan de Lume Ladies Light Trail zamelen de deelnemers geld in voor hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting in Sri Lanka. Herma van de Coterlet is geraakt door het initiatief en organiseert deze avond een vrouwenzang in de Zuiderkerk om op deze manier licht uit te stralen.

Welkom bij vrouwenzang

Een vrouwenzang waar elke vrouw die graag zingt aan mee kan doen. Herma: ,,Vanaf 20.00 uur gaan we samen mooie bekende liederen zingen. Met Gea de Raadt achter de piano en Hendrika Veerman achter het orgel, gaat dit prachtig klinken! Ervaring is helemaal niet nodig. Vind je dit leuk, zorg dan dat je vrijdagavond 30 september om 20 uur in de Zuiderkerk bent om mee te zingen.”

Hart onder de riem

Terwijl de vrouwen zingen, wandelen de Lighttrail-lopers door de kerk, als onderdeel van de route. ,,Samen zingen is ook een manier om licht te zijn”, vertelt Herma. ,,Op deze manier steken we de wandelaars en hardlopers van de Lume Ladies Light Trail een hart onder de riem op het laatste deel van de route. Zij zullen met lichtjes door de kerk wandelen, het wordt vast heel bijzonder!”

Houd je van zingen? Sluit dan aan bij de vrouwenzang op 30 september om 20.00 uur in de Zuiderkerk. De toegang is vrij en aanmelding is niet nodig, wel is er een collecte voor de onkosten en uiteraard voor het goede doel van de Lume Ladies Light Trail, zie www.wijzijnlume.nl/lighttrail.