Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

VVD stelt vragen over ‘modderpoel’ Eemdijk-Zuid

De VVD stelt vanavond in de commissie Ruimte vragen over de werkzaamheden in Eemdijk-Zuid.

,,In september zijn de werkzaamheden gestart voor het aanleggen van het regenwaterriool (en herstraten) aan de zuidzijde van Eemdijk tussen de Vaartweg en de grens van de bebouwde kom richting Baarn”, zegt gemeenteraadslid en Eemdijker Benjamin Boelhout.

,,In de tussentijd lijken de werkzaamheden niet te vorderen. Gecommuniceerde deadlines van eind november worden niet gehaald en zijn nu verplaatst naar 19 december. De weg is inmiddels al twee maanden voor alle (meer dan 50) woningen ontoegankelijk omdat het een flinke modderpoel is geworden.”

Vragen

Met betrekking tot de voortgang en verwachtingen:

1. Is er aanvullend overleg geweest tussen de gemeente en de aannemer van dit project om een oplossing te vinden van de zorgen van de bewoners?

2. We begrepen dat de gemeente een opschaling zou verzoeken bij de aannemer, is dit gebeurd en hoe is dit in het licht te plaatsen dat begin deze week juist de ploegen afgebouwd schijn (schijnbaar door weersomstandigheden – welke vermoedelijk alleen maar slechter zullen worden)?

3. Is de toegezegde 19 december daadwerkelijk haalbaar ook rekening houdende met de weersomstandigheden en hoe wordt dit gecommuniceerd met de bewoners van Eemdijk?

Met betrekking tot de inrichting:

Eemdijk-Zuid heeft een groot aantal woningen vrijwel direct aan de weg (lintbebouwing) waarbij de weg in de avond en in de ochtend gebruikt wordt als parkeermogelijkheid. Nu leeft er onder de inwoners bezorgdheid aangezien er nu stoepen aangelegd worden die er daarvoor nog niet waren.

4. Classificeren de zijkanten van de weg straks als trottoirs (stoepen) waarbij er een verbod is hierop te parkeren?

5. Indien voorgaande het geval is, hoe is er bij het project rekening gehouden om de parkeergelegenheid in stand te houden en/of kan hier nog rekening mee worden gehouden in de toekomst als er knelpunten ontstaan?