Deel dit artikel op social platform

Waarom is het fietspad niet doorgetrokken naar de Zuidwenk?

Er ligt een gloednieuw fietspad langs de Oostelijke Randweg. Dit langverwachte fietspad moet de nieuwbouwwijk Rengerswetering voor fietsers verbinden met het centrum van Bunschoten-Spakenburg. Fietsers kunnen doorrijden tot begraafplaats De Akker, maar vervolgens loopt het fietspad dood. Linksaf is een optie, maar waarom is het fietspad niet doorgetrokken tot aan de Zuidwenk?

Dat is een vraag die meerdere dorpsgenoten zichzelf stellen. De gemeente geeft er antwoord op. ,,In het vastgestelde masterplan voor de woonwijk Rengerswetering is voor het noordelijke deel niet voorzien in een vrijliggend fietspad langs de Oostelijke Randweg”, geeft een woordvoerder aan. ,,Er is qua ruimtegebruik en financiering geen rekening mee gehouden.” De stedenbouwkundige invulling voor het deel tussen de begraafplaats en de Zuidwenk is de komende jaren nog niet aan de orde. ,,Zowel qua visie als financiering staat een vrijliggend fietspad voor dit deel dus (voorlopig) niet op de planning.”

De gemeente geeft voor nu aan dat fietsers en voetgangers voldoende mogelijkheden hebben om via bestaande routes bedrijventerrein Zuidwenk of de noordkant van het dorp te bereiken. Daarmee duidden ze op de volgende routes vanaf de rotonde Smeerweg-Bikkersweg-Oostelijke Randweg:

A. De Akkerweg – Akkerpad – over de Zuidwind – Zuidwenk

B. De Akkerweg – oversteek naar Plecht – Vuronger – vrijliggend fietspad langs Oostelijke Randweg tot aan de rotonde Botstraat

C. Rotonde naar Bikkersweg – Plecht – Kluver – Schouw