Deel dit artikel op social platform

Waarschuwing voor valse winactie Heineken-koelkast

 

Op WhatsApp gaat een kettingbericht rond. Het betreft een (valse) winactie voor een Heineken-koelkast voor het Oktoberfeest. Om deze koelkast te ontvangen, moet u eerst op een link klikken.

Wanneer u dit heeft gedaan, wordt u gevraagd enkele oppervlakkige vragen te beantwoorden. Het gaat om de volgende vragen: “Hoe kent u Heineken?”, “Zou u Heineken zelf aanbevelen aan vrienden en kennissen?”, “Bent u zelf gebruiker?” en “Wat is uw leeftijdscategorie?”.

Hierna wordt gevraagd het bericht met twintig mensen te delen via uw whatsapplijst. Wanneer u deze stappen heeft voltooid, moeten er persoonlijke gegevens ingevuld worden, zoals NAW-gegevens, telefoonnummer, bankgegevens en creditcardgegevens. Ook moet er een betaling gedaan worden van 1 à 2 euro om de prijs te ontvangen.

De kans is groot dat u met deze actie een abonnement heeft afgesloten. ,,Helaas kunnen wij dit tot op heden nog niet met zekerheid bevestigen”, zegt een woordvoerder vanFraudehelpdesk.

Advies

Open nooit linkjes die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.