Deel dit artikel op social platform

Waypoint Bunschoten dankbaar

 

Vorig jaar is er bij Waypoint Bunschoten veel gebeurd. Het werkbedrijf is daarvoor dankbaar.

Een kleine greep uit 2021: er waren 1.153 begeleidings- en coachingsgesprekken met cliënten en/of naasten, er waren 29 tweedelijns doorverwijzingen, er zijn 364 buddy-begeleidingsgesprekken gevoerd en 17 cliënten konden we een werkplek bieden in ons werkbedrijf.

Waypoint Bunschoten wil het ontstaan, de instandhouding en het terugkeren van verslaving voorkomen. ,,We zetten sterk in op voorlichting en preventie, omdat het voorkomen van verslaving nog altijd het beste is. We bieden ambulante begeleiding voor verslaafden en hun naasten en bieden, aan wie dit wil of nodig heeft, een re-integratietraject aan in ons werkbedrijf. Ook geven we onze cliënten de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een buddy, een vrijwilliger die naar hen staat tijdens het hele traject. We geloven in de kracht van samen. We hebben elkaar nodig.”

In het werkbedrijf worden cliënten begeleid door een team vakmensen worden houten meubels gemaakt. Hiermee bouwen cliënten aan een zelfstandig bestaan. ,,Koop je een houtproduct, dan krijg je van ons een hoogwaardig meubel én je helpt onze cliënten! De meubel die je bij ons koopt, heeft een verhaal!”