Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Weer daling WW-uitkeringen in Bunschoten

 

Eind mei verstrekte UWV 3.103 WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort (waaronder Bunschoten valt). Dat waren 127 (-3,9%) uitkeringen minder dan een maand geleden. In Bunschoten was de daling 5%.

Ten opzichte van een jaar eerder zijn er 1.332 WW-uitkeringen minder (-30%) in de arbeidsmarktregio Amersfoort. In Bunschoten daalde het aantal WW-uitkeringen in een jaar van 188 naar 113 (-39,9%).

Het WW-percentage daalde wederom licht en kwam uit op 1,7% van de regionale beroepsbevolking (Bunschoten 0,9%). Ook het landelijk WW-percentage daalde opnieuw en kwam de afgelopen maand uit op 1,8% van de Nederlandse beroepsbevolking.

In mei waren er in Bunschoten 113 mensen (in april 119) die een WW-uitkering ontvingen. Hiervan waren er negen jonger dan 27 jaar, zaten er 43 in de leeftijdscategorie 27-50 jaar en waren er 61 ouder dan vijftig jaar.

De kans op werk als leerkracht of docent in de regio Amersfoort is groot. Het onderwijs is met ruim 10.700 werknemersbanen behoorlijk vertegenwoordigd in de regio. De onderwijssector heeft te maken met onder andere grote tekorten aan leraren in het basisonderwijs, voortgezet en beroepsonderwijs. Het aantal leerkrachten en docenten in deze regio met een WW-uitkering in deze sector is het afgelopen jaar gedaald naar vijftig personen.