Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Wens van kinderburgemeester gaat in vervulling

 

In juli 2022 werd Yilmaz Erdogan verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente.

Een van zijn ideeën destijds was om een watertapkraan te plaatsen op het Aralveld, zodat mensen hun waterflessen kunnen vullen. Momenteel gaan bezoekers van het Aralveld vaak naar de nabijgelegen supermarkt om daar drinken te kopen.

De gemeente heeft, mede op voorspraak van de kinderburgemeester, besloten een openbaar watertappunt aanleggen bij fitpark Sjoon oaf. In 2021 is dit fitpark geplaatst op het Aralveld. Het fitpark is ook voorzien van toestellen voor senioren. Daarnaast is op het Aralveld een basketbalveld en voetbalveld aanwezig.

‘Bij een gezonde leefstijl past het stimuleren van het drinken van water, en wij vinden het bestaande fitpark een geschikte locatie om uit te breiden met deze voorziening’, aldus de gemeente.

De gemeente heeft sinds 2016 ook al een openbaar watertappunt op het Spuiplein. Dit tappunt werd destijds gewonnen door Judith Poort, die deelnam aan een selfiewedstrijd georganiseerd door het drinkwaterbedrijf Vitens. De opening van dit watertappunt werd destijds bijgewoond door wethouder Willem Heinen.