Deel dit artikel op social platform

Werkstraf voor Bunschoter die gebroken kaak slaat

Een 24-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot tachtig uur werkstraf en een maand gevangenisstraf voor het grootste deel voorwaardelijk. De man heeft na het uitgaan in Bunschoten zijn slachtoffer een gebroken kaak geslagen. Hij heeft al vier dagen in voorarrest gezeten.

De verdachte kreeg op 10 juli na het uitgaan buiten ruzie. Zijn slachtoffer liep een gebroken kaak op. De verdachte hield vol dat hij zich moest verdedigen omdat er een grote groep tegen hem was. Hij sloeg en zijn slachtoffer ging neer. Drie getuigen die alles hadden gezien, zagen dat anders. De verdachte liep volgens die getuigen naar het slachtoffer toe nadat een eerdere ruzie al was bijgelegd.

De verdachte vertelde dat hij eerder veroordeeld is. In die zaak is hij later vrijgesproken, maar dat schijnt niemand te weten. ,,Ik woon in een dorp waar iedereen elkaar kent en mij lastigvalt met wat er gebeurd is”, zei de Bunschoter. Zijn advocaat vond dat er sprake was van noodweer. Zware mishandeling was niet bewezen vond de advocaat. Dit was een gewone mishandeling en dat zou een lagere straf inhouden.

Zijn slachtoffer gaf aan dat hij wekenlang vloeibaar voedsel heeft moeten eten. De chirurg had zijn kaak weer vast moeten schroeven. Hij vroeg schadevergoeding voor de medische kosten. De rechter wees 1.200 euro smartengeld en 1.500 euro medische kosten toe. De straf was precies zoals het OM had geëist.