Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Wethouder opent Buitenspeeldag 2022

 

De Nationale Buitenspeeldag is vanmiddag van start gegaan.

Op meerdere locaties in de gemeente Bunschoten worden activiteiten georganiseerd. Wethouder Peter van Asselt heeft samen met kinderburgemeester Rosalie Koops de Buitenspeeldag geopend op het grasveld bij ‘t Kruisrak.

Rosalie sprak de kinderen toe en vervolgens ging zij samen met de wethouder op het luchtkussen om elkaar van de balk te slaan. Het werd snel duidelijk dat Rosalie het sterkste was en van Asselt lag te rollen op het springkussen.

De Nationale Buitenspeeldag is onderdeel van Jantje Beton en Nickelodeon. Vier op de tien kinderen spelen niet eens één uur per dag buiten. Het percentage van kinderen dat nooit buiten speelt is gestegen naar 17%. Dat is een verdubbeling in vier jaar tijd. Vandaar dat de organisatie de Buitenspeeldag zo belangrijk vindt.

Gezond

,,Veel buitenspelen is niet alleen nu gezond voor kinderen. Het heeft ook een positieve impact op hun toekomstige ontwikkeling,” zegt Erik Scherder, ambassadeur van Jantje Beton. ,,Bewegen is voor kinderen geen normaal onderdeel van de dag meer. Dat is alarmerend, om meerdere redenen. Als we kinderen nu niet meer aan het buitenspelen krijgen, gaan we hele generaties opzadelen met mentale en fysieke problemen die direct of indirect te maken met het gebrek aan dagelijkse lichamelijke inspanningen van tenminste 1 uur. Zorg er dus voor dat onze kinderen weer buiten gaan spelen!”