Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Yvonne Kroonenberg vertelt over haar boek ‘Leven voor gevorderden’

Heel Nederland Leest is een jaarlijkse campagne in november van de Bibliotheken waarin heel Nederland hetzelfde boek leest. Dit jaar is dat Sonny Boy, van Annejet van der Zijl. Lezers krijgen het boek in november cadeau van de Bibliotheek bij de balie of bij deelname aan één van de activiteiten.

De Bibliotheek Eemland organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom het thema van Heel Nederland Leest: Samen een goed boek lezen. Met onder andere lezingen door: Tommy Wieringa (Leusden), Marcel van Roosmalen (Baarn), Özcan (Eus) Akyol en zijn vrouw Anna van den Breemer (Eemhuis), Yvonne Kroonenberg (Bunschoten) en nog veel meer! Kaarten zijn te koop via bibliotheekeemland.nl/hnl

Bunschoten

Yvonne Kroonenberg vertelt op 21 november in Restaurant de Mandemaaker over haar nieuwste boek ‘Leven voor gevorderden’. Haarfijn en geestig scherp, vertelt ze hoe het leven eruitziet als je oud bent, over relaties, vriendschap en onmin, en vooruit, ook over scootmobielen.

Iedereen wil graag oud worden, maar bijna niemand vindt de ouderdomsverschijnselen leuk. Yvonne Kroonenberg biedt troost voor de pijn die de leeftijd met zich meebrengt en laat zien dat ouderdom ook voordelen heeft. Je kan hoofd- en bijzaken beter uit elkaar houden en je bent niet meer zo bezig met wat anderen van je vinden. Yvonne Kroonenberg is oud en gelukkig. Ze heeft een volkstuin, ze is omringd door haar dieren en na al die jaren dan toch nog getrouwd met haar timmerman.

Yvonne Kroonenberg (1950) begon na een studie psychologie haar eigen praktijk in Amsterdam. Haar schrijverscarrière begon vorm te krijgen toen ze in de jaren tachtig voor uiteenlopende kranten en tijdschriften aan de slag ging. Voor onder meer Playboy en Margriet schreef ze scherpe columns over het alom herkenbare lief en leed dat zich afspeelt tussen man en vrouw. In haar werk, waarin humor de boventoon voert, confronteert ze haar lezers met hun tekortkomingen en eigenaardigheden en doorbreekt ze menig taboe.

Praktische informatie

• Datum: 21 november

• Tijd 20.00 – 22.00 uur

• Locatie: Restaurant de Mandemaaker

• Kosten: € 12,50 – inclusief koffie/thee en boek Heel Nederland Leest

• Kaartjes via bibliotheekeemland.nl/yvonne