Deel dit artikel op social platform

Zonneveldinvesteerder trekt zich niets aan van gemeente

Investeringsmaatschappijen benaderen agrariërs in de gemeente Bunschoten om op hun weilanden zonnevelden aan te leggen. De gemeente zou hier volgens het bedrijf medewerking aan verlenen.

Ambtenaren hebben contact gehad met de betreffende onderneming en laten weten dat de gemeente hier niets mee te maken heeft. ,,De betreffende investeringsmaatschappij is echter rustig doorgegaan met het benaderen van ondernemers”, zei Christiaan Buis (CDA) in de commissie Ruimte. ,,Ik heb contact gehad met twee inwoners van Eemdijk die zeggen dat de partij gewoon weer aan de deur staat met het verhaal dat de gemeente medewerking verleent.

Wethouder De Jong bevestigde dat het bedrijf de indruk wekt dat ze de locatie van de gemeente doorgekregen hebben. ,,De ambtenaren hebben laten weten dat de gemeente er niks mee te maken heeft en dat het dus niet klopt. Het is echter heel moeilijk om een bedrijf te dwingen hiermee te stoppen. Daar zijn niet direct mogelijkheden voor.” Buis opperde een brief te schrijven aan het bedrijf. ,,Of het zin heeft om een brief te schrijven weet ik niet”, reageerde De Jong. Het zal ze niet weerhouden om het toch te doen.” Buis deed de oproep om dan agrariërs te informeren via de gemeentepagina.